Keskustelu:Bugit/Tuplavuoro

FreecivFinlandWiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
 • Tässä voi keskustella tuplavuorosta. Kuinka pitkä aika pitäisi odottaa ennen kuin tekee seuraavan vuoronsa (siis toteuttaa sotilaallisia operaatioita tms)? --Jheusala 29. syyskuuta 2008 kello 16.19 (UTC)

Wondereiden valmistumisen logiikan muutos

 • Pitäiskö doubleturn sääntö tarkentaa vain unitteja koskevaksi? Tämä oli käsittääkseni oletus kun sääntöä muotoiltiin alunperin, mutta silloin mitään ongelmia ei ollut kun pelissä wonderien valmistumisen logiikka toimi eri tavoin. --Kuuranne 13. marraskuuta 2011 kello 21.35 (UTC)


Tarkennusta tuplavuoroon, esimerkkejä

Nämä ovat vielä "keskustelun alla" myös ylläpitäjien kesken, ja siksi keskustelusivulla. Säännöt ovat periaatteessa selvät mutta en halua niitä suoraan kirjata oikealle sääntösivulle ilman varmistusta muilta ylläpitäjiltä, sillä ylläpitäjien sooloilu tälläisissä asioissa ei tietysti ole suotavaa. --Kuuranne 13. marraskuuta 2011 kello 21.35 (UTC)

Tähän voi lisätä esimerkkitapauksia, tarkennuksia yms.

 • Tuplavuoro tunnetaan myös mm. nimillä doubleturn, tuplaturn, tuplasiirto
 • On sallittua tehdä aivan vuoron loppuun joukkojen siirtoja, kunhan niitä ei sitten seuraavan vuoron alussa liikuta.
 • Tai päinvastoin: jos edellisen vuoron siirrot teki reilusti ennen vuoron loppua, niin siirtää voi heti tämän vuoron alussa.
 • Kannattaa huomata että esim. liikkuminen + pillaget vuoron loppuun ovat kiellettyjä, pillage ja muut sen kaltaiset nimittäin tapahtuvat "heti vuoron alussa". Sama siis myös vaikkapa tien teolle.
  • Liikkuminen + pillagen teko vuoron loppuun rikkoo siis sääntöä seuraavasti: aivan vuoron lopussa siirretään joukko paikkaan joka on tarkoitus pillagoida ja pillage asetetaan. Aivan seuraavan vuoron alussa pillage "tapahtuu". Eli on tehty asioita aivan vuoron loppuun ja aivan seuraavan alkuun samalla yksiköllä.
  • Hyökkäävällä pelaajalla pitää siis olla tilaisuus tuhota se joukko joka siirtyy pillagea tekemään (eli aikaa reagoida).
  • Puolustavalla pelaajalla pitää olla tilaisuus tuhota se joukko joka siirtyy tietä tekemään (eli aikaa reagoida).
  • Ilman säännön rikkomista pillagen voi tehdä esimerkiksi seuraavasti:
  1. Vuoron puolivälissä siirtää yksiköt paikkaan jonka aikoo pillagoida ja pistää pillagen päälle.
  2. Pillage tapahtuu aivan seuraavan vuoron alkuun. Pillagen tehneitä yksiköitä voi toki nyt siirtää heti tämän jälkeen.
 • Ei kannata olettaa että jos teet omat siirtosi aina vaikkapa heti vuoron alussa ja kirjaudut sitten ulos niin vastapelaajien tulisi tehdä vuoronsa niin että sinä varmasti ne näet. Pikemminkin sinun oletetaan kirjautuvan peliä tarkistamaan jossain kohti ennen vuoron vaihtumista jotta voit tapahtumiin reagoida. Mitään tarkkoja aikoja ei ole määritelty.
 • Kun nykyään wondereita ei enää tee se joka siihen ehtii ensimmäisenä kilvet kerätä, vaan wonderi menee arvalla jos kaksi tai useampi valtio sen rakentaa samalla turnilla, niin doubleturn periaatteessa vaikuttaa wondereiden tekoonkin "aikaa reagoida" periaatteen takia. Tämä on kylläkin kiistanalaista eikä mitään varsinaista päätöstä ole asiasta. Olisi kuitenkin hyvä toistaiseksi olettaa että wondereita ei tule tehdä aivan vuoron loppuun. Päätös asiasta tehtäneen seuraavaan peliin.
Henkilökohtaiset työkalut