Karavaanit ja rekat

FreecivFinlandWiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Karavaanit (Caravan) ja myöhemmin ne korvaavat rekka-autot (Freight) ovat Freecivin talouden yksi merkittävin kulmakivi. Näillä yksiköillä pelaaja voi luoda kaupunkiensa välille kauppareittejä (trade routes).

Sisällysluettelo

Kauppareitit

Kauppareittejä voi tehdä vain neljä per kaupunki.

Kauppareittien hyödyt

Kauppareittien merkittävin hyöty tulee kaupungin kauppatuloksen merkittävästä kasvamisesta.

Esimerkiksi kaupunki jolla normaali kauppa on 20 yksikköä (ennen kauppareittejä) ja jolla on neljä 20 yksikön kauppareittiä tienaa yhteensä 100 kauppayksikköä, joka on jopa 500% enemmän kuin normaalisti.

Kun kauppareitti luodaan, pelaaja saa myös välittömästi palkinnoksi rahasumman sekä saman verran kehityspisteitä. Näin ollen pelaaja voi siis kehittää tiedettä vaikka tieteenkehitys olisi kokonaan nollassa.

Karavaanit tuovat siis hyötyä myös vastakohteelle (kaupungin kauppa kasvaa), joten kenenkään ei kannata estää karavaanien saapumista kaupunkeihinsa, ainakaan ilman erittäin hyvää syytä.

Kaupan kasvu kaupungissa tarkoittaa myös kaupungin tuottaman kullan kasvua, koska kaikesta kaupasta myös verotetaan.

Paras kauppareitti

Paras kauppareitti syntyy mahdollisimman pitkästä matkasta kaupunkien välillä, jotka ovat meren toisella puolen, kaupunkiin jonka kauppatulos on erityisen suuri (eli jolla on myös entuudestaan kauppareittejä olemassa). Rautatiet vähentävät kauppareittien tehoa.

Ihmeet

Karavaaneja voidaan myös käyttää ihmeiden nopeampaan kehittämiseen viemällä ne kyseiseen kaupunkiin.

Henkilökohtaiset työkalut